Werkgevers

Voor werkgevers

Wanneer je als werkgever ziet dat het met een medewerker niet goed gaat, merk je dat aan alles. Schulden en stress belemmeren het functioneren in het dagelijks leven en op het werk. Het maakt een mens vatbaarder voor ziekte en werkdruk. Ziekmelden lijkt in dit geval ‘gemakkelijk’, maar brengt een oplossing niet dichterbij. Integendeel …

Wees op tijd

Vaak gaat er al een hele tijd aan vooraf voordat de problemen zich openbaren. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Signaleert u dit bij een medewerker, vraag dan bij Masis om advies. Uiteraard is zo’n gesprek vertrouwelijk met respect voor alle betrokkenen.

Opnieuw perspectief

Hulp aanvaarden is voor zo’n medewerker niet altijd gemakkelijk. Toch is de kwaal (onrust, slaapproblemen, verlies van eigenwaarde en productiviteit) erger dan het middel (beschermingsbewind). Dankzij de ondersteuning van Masis ontstaat er opnieuw perspectief. De medewerker kan weer vooruitkijken. Voor de werkgever is dit een uitkomst, voor de medewerker een opluchting.

Uit ervaring weten we wat in welke situatie werkt. En we weten waar de risico’s in zitten.

Spreekuur bij de werkgever

Masis is zeer laagdrempelig. We houden desgewenst spreekuur bij de werkgever. Masis kan de medewerker uit de ziektewet begeleiden en bij vroege signalering uit de problemen houden. Hiermee besparen we kosten voor het bedrijf en voorkomen ellende voor alle betrokkenen. Vraag dus advies bij Masis.

Neem contact op