Alie: Naar het Rijksmuseum

Rijksmuseum

Op de warmste februari-dag van de eeuw was het eerste cultuurtripje voor Masis-cliënten. Masis bestaat 12½ jaar en viert dat met een serie bijzondere uitjes voor cliënten die mee willen. Met een groepje van acht beleefden we allerlei prachtigs op een onvergetelijke dag. De herinneringen van twee deelnemers.

Veendam, woensdag 27 februari

Vandaag is het dan zover. Een dagje Amsterdam, naar de tentoonstelling van Rembrandt. Al op tijd uit bed, moet om 11.00 uur in Groningen zijn. Spannend. Maar eerst met de bus van uit Veendam naar Groningen. Bij het UMCG uitgestapt en door het centrum heen en zo naar het station. En daar wachten op de trein.

We vertrekken om 11.18 uur naar Amsterdam. Tegen 13.30 uur komen we in Amsterdam aan. Wat is dat een mooi gebouw, het Centraal Station. Vanaf daar gaan we met de tram verder naar het Rijksmuseum. Een hele ervaring, ik had nog nooit in een tram gezeten. De Rembrandt-tentoonstelling in het museum is echt geweldig. Foto’s gemaakt en mijn ogen uitgekeken. De Nachtwacht gezien (echt heel erg mooi) en meer schilderijen en andere oude kunst. Heel mooi vond ik ook de boot die er lag. Maar overal komt een eind aan en gingen met de tram terug naar het station. Daar nog ff heerlijk gegeten en weer terug naar huis. Was echt een geweldige dag, en we hadden een leuk groepje. Heel erg bedankt,

Alie