Anjo: Naar het Rijksmuseum

Rijksmuseum-2

Op de warmste februari-dag van de eeuw was het eerste cultuurtripje voor Masis-cliënten. Masis bestaat 12½ jaar en viert dat met een serie bijzondere uitjes voor cliënten die mee willen. Met een groepje van acht beleefden we allerlei prachtigs op een onvergetelijke dag. De herinneringen van twee deelnemers.

Groningen, februari 2019

Op een dag werd ik gebeld door kantoor Masis. Met de vraag of ik mee wilde naar het Rijksmuseum, want het kantoor bestaat 12½ jaar. Het was de volgende dag al en zo stonden we met een groepje klaar op station Groningen. Via Almere kwamen we aan op Amsterdam Centraal. Ik moest even denken aan Mijn naam is Jannes, ‘k kom van het platteland.

We reden met de tram richting het Rijksmuseum. Daar ging ieder zijn eigen weg. Het was een belevenis, het grote museum met de Nachtwacht natuurlijk (hij is in het echt toch kleiner). Daarnaast verder rondgekeken. Ik voelde mij een dagje toerist. Aan het eind van de middag gingen we naar de trein. Degenen die wilde blijven mochten dat. De meesten kozen er voor om terug te gaan. Na op het Centraal Station gegeten te hebben stapten we weer op de trein terug.

Ik vond het een leuke en geslaagde dag. Zo zie je maar dat het ook anders kan, en dat de cliënt ook cliënt is. Zet deze laatste regel er vooral in, want er wordt veel geschreven over de wantoestanden in deze branche.

Anjo